Wat is een Urban Trail

Urban Trail

Een Urban Trail is een innovatief hardloopevenement dat deelnemers de kans biedt om steden op een unieke en uitdagende manier te verkennen. In tegenstelling tot traditionele hardloopevenementen die zich beperken tot straten en parken, stelt een Urban Trail de deelnemers in staat om door opmerkelijke gebouwen te lopen die doorgaans niet toegankelijk zijn voor het grote publiek. 

Het concept is ontstaan als een manier om deelnemers een nieuwe kijk op stedelijke omgevingen te geven en hen te laten kennismaken met de geschiedenis, cultuur en architectuur van een stad.

Wat kom je tegen op het parcours

Tijdens een Urban Trail worden iconische gebouwen, historische bezienswaardigheden en culturele hotspots opgenomen in het hardloopparcours. Deelnemers leggen niet alleen kilometers af, maar doorkruisen ook binnenruimtes zoals musea, kerken, theaters of andere bijzondere locaties. Dit zorgt voor een unieke ervaring waarbij sport en cultuur samenkomen. 

Het evenement trekt niet alleen ervaren hardlopers aan, maar ook mensen die geïnteresseerd zijn in het ontdekken van de niet-publiekelijke plekken in de stad.

Urban-Trail kalender

Ontdek de mooiste, gezelligste en meest bijzondere steden van Nederland op een unieke en sportieve manier!

Loop een bijzondere ontdekkingstocht door o.a. markante gebouwen, theaters, stadions en steegjes. De Urban Trail is een populair hardloopconcept waarbij je Nederlandse steden kunt ontdekken via een avontuurlijke- en stedelijke run door o.a. gebouwen, theaters, stadions en steegjes. Kortom, plekken waar je (bijna) nooit komt.